En solig helg i september gick det 21:a släktmötet av stapeln på Korrö i djupaste Småland. Korrö är en historisk hantverksby som erbjuder boende, restaurang och konferens i olika gamla hus knutna till byns storhetstid. Vi var ett 40-tal släktingar som äntligen kunde träffas. Traditionellt är det 3 år mellan släktmötena och inte 4 år som det blev denna gång pga pandemin. I och med denna fördröjning så är vi trots allt i ”fas” eftersom det bara var 2 år mellan släktmötet i Jönköping 2011 och 50-årsjubileet i Skåne Tranås/Simrishamn 2013.
Mötet inleddes med mingel utanför restaurangen innan lunchen intogs. Lunchen serverades i rikliga mått, så rikligt att de som åt wienerschnitzel omöjligen kunde få i sig allt. Flertalet fick helt enkelt be om en ”doggy bag”, för att maten inte skulle förfaras.
Efter detta hölls årsmötesförhandlingarna där sittande styrelse omvaldes. Årsmöte hölls av Oskar Hübsch (1:a grenen) som effektivt klubbade igenom de olika besluten. Carin (5:e grenen) hade med sig och visade böcker och tavlor med anknytning till släkten bland annat boken ”Svenska Ättartal 1894” där flera välkända släkten finns nedtecknade (vår släkt är en av dem), 1800-tals-floror nedtecknade av släktingarna och de samtida botanik-professorerna Johan Erhard Areschoug och Fredric Wilhelm Christian Areschoug i Uppsala respektive Lund samt tidningar med bilder på en släkting som valt att ”vika ut sig”. Bland Carins material fanns tavlor av Anna Areschoug och Gunilla Areschoug, verk som både såldes och lottades ut bland deltagarna på mötet.
Magnus Areskog (3:e grenen) kåserade om sina släktingar som bott i trakterna och Carl-Gunnar Runebjörk (1:a grenen) berättade om själva Korrö. Efter detta var det fritt fram att vandra runt bland alla byggnader eller att ta en tur med kanot på Ronnebyån, som rinner genom Korrö. Vädret var lite ostadigt, men ett gemensamt foto togs innan fördrinken serverades. Kvällen avslutades sedan med utmärkt god mat och dryck. Stämningen under middagen var så trevlig att personalen slutligen fick säga åt oss att gå för att kunna stänga för kvällen.
Söndagen inleddes med frukost innan vi i gemensam kolonn körde genom det småländska landskapet till Huseby bruk. Huseby är ett gammalt järnbruk med väl bevarad bruksmiljö. I dag är platsen mest känd för skandalen på Huseby, något vi fick veta mycket om under guidningen i slottet. Här har allt bevarats sedan sista privata ägarinnan Florence Stephens dagar med rum som dignar av konstverk, tavlor och eleganta möbler från en svunnen tid. Efter guidningen bjöds det på lunch i stallet där Carin berättade om sin släkting Anna Areschoug (konstnären ovan) som besökt Huseby vid flera tillfällen och som under många år brevväxlade med Florence. Mötet avslutades med att ordförande Birgitta tackade alla deltagare och bjöd in till nästa möte om 3 år.